1
Graudaugi, kas satur lipekli (glutēnu) (t.i., kvieši, rudzi, mieži, auzas, speltas kvieši, triticum
turgidum polonicum vai to hibridizēti celmi), un to produkti, izņemot:
a) glikozes sīrupus uz kviešu bāzes, ieskaitot dekstrozi;
b) maltodekstrīnus uz kviešu bāzes;
c) glikozes sīrupus uz miežu bāzes;
d) graudaugus, ko izmanto, lai iegūtu destilātus vai lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu
stipro alkoholisko dzērienu un citu alkoholisko dzērienu ražošanai
Cereals containing gluten (i.e. wheat, rye, barley, oats, spelt, triticumturgidum polonicum or their hybridized
strains), and their products, except for:
a) wheat-based glucose syrups, including dextrose;
b) wheat-based maltodextrins;
c) glucose syrups based on barley;
d) cereals used to obtain distillates or ethyl alcohol of agricultural originfor the production of spirits and
other alcoholic beverages
ĒDIENKARTĒ NORĀDĪTO IESPĒJAMO
ĒDIENA SASTĀVDAĻU (ALERGĒNU) KODI
CODES OF POSSIBLE FOOD INGREDIENTS (ALLERGENS)
INDICATED IN THE MENU
KODS
CODE
PĀRTIKASPERECES SASTĀVDAĻU NOSAUKUMS
NAME OF THE INGREDIENTS OF THE FOOD PRODUCT
2 Vēžveidīgie un to produkti
Crustaceans and their products
Olas un to produkti
Eggs and their products
3
Zivis un to produkti, izņemot:
a) zivju želatīnu, ko izmanto vitamīnu vai karotinoīdu preparātiem;
b) zivju želatīnu vai zivju līmi, ko izmanto alus un vīna dzidrināšanai
Fish and their products, except for:
a) fish gelatin used in vitamin or carotenoid preparations;
b) fish gelatin or fish glue, used for clarifying beer and wine
4
Zemesrieksti un to produkti
Peanuts and their products
5
Sojas pupas un to produkti, izņemot:
a) pilnībā rafinētu sojas pupu eļļu un taukus un to produktus, ja vien to apstrādes procesā
nevar palielināties alerģiskuma līmenis;
b) no sojas pupām iegūtus dabiskus jauktus tokoferolus (E306), dabisku D-alfa tokoferolu,
dabisku D-alfa tokoferola acetātu, dabisku D-alfa tokoferola sukcinātu;
c) fitosterolus un fitosterolu esterus, kas atvasināti no augu eļļas, kas iegūta no sojas pupām;
d) fitostanola esterus, kas iegūti no tādas augu eļļas steroliem, kas iegūta no sojas pupām
6
7
Soybeans and their products, except:
a) fully refined soybean oil and fats and their products, unless in the process of processing themthe level of
allergy cannot increase;
b) natural mixed tocopherols (E306), natural D-alpha tocopherol derived from soybeans,natural D-alpha
tocopherol acetate, natural D-alpha tocopherol succinate;
c) phytosterols and phytosterol esters derived from vegetable oil obtained from soybeans;
d) phytostanol esters derived from sterols of a vegetable oil derived from soybeans
8
Piens un tā produkti (ieskaitot laktozi), izņemot:
a) sūkalas, ko izmanto, lai iegūtu destilātus vai lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu stipro
alkoholisko dzērienu un citu alkoholisko dzērienu ražošanai;
b) laktitolu
Milk and its products (including lactose), excluding:
a) whey used to obtain distillates or ethyl alcohol of agricultural originfor the production of alcoholic
beverages and other alcoholic beverages;
b) lactitol
Rieksti, t.i., mandeles (Amygdalius communis L.), lazdu rieksti (Corylus avellana), valrieksti
(Juglans regia), Indijas rieksti (Anacardium occidentale), pekanrieksti (Carya
illinoiesis(Wangenh.) K.Koch), Brazīlijas rieksti (Bertholletia excelca), pistāciju rieksti (Pistacia
vera), makadāmijas rieksti un Queensland rieksti (Macadamia ternifolia) un to produkti,
izņemot riekstus, ko izmanto, lai iegūtu destilātus vai lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu
stipro alkoholisko dzērienu un citu alkoholisko dzērienu ražošanai
Nuts, i.e. almonds (Amygdalius communis L.), hazelnuts (Corylus avellana), walnuts(Juglans regia), cashews
(Anacardium occidentale), pecans (Caryaillinoiesis(Wangenh.) K.Koch), Brazil nuts (Bertholletia excelca),
pistachio nuts (Pistaciavera), macadamia nuts and Queensland nuts (Macadamia ternifolia) and their
products,excluding nuts used to obtain distillates or ethyl alcohol of agricultural originfor the production of
spirits and other alcoholic beverages
9 Selerijas un to produkti
Celery and its products
10
Sezama sēklas un to produkti
Peanuts and their products
11
Sēra dioksīds un sulfīti, ja to koncentrācija pārsniedz 10 mg/kg vai 10 mg/l, izteikts kā SO2
Sulfur dioxide and sulphites, if their concentration exceeds 10 mg/kg or 10 mg/l, expressed as SO2
Sinepes un to produkti
Mustard and its products
12
Lupīna sēklas un to produkti
Lupine and its products
13
Gliemji un to produkti
Molluscs and their products